Használt laptop tanuláshoz

Egy laptop nagy segítség lehet tanuláshoz

Az oktatók általában laptopot javasolnak a számítógép helyett, mivel az online tanórákhoz praktikusabb. A használt laptopok különösen jó választásnak bizonyulnak, hiszen rendelkeznek beépített kamerával és mikrofonnal, amelyek elengedhetetlenek a Microsoft Teams, Google Meet vagy Zoom platformokon való részvételhez. Így gond nélkül csatlakozhatunk a videóhívásokhoz, mivel minden technikai feltétel adott.

A tananyagokat rendszerint elektronikus úton érhetjük el. Az oktatási platformokra feltöltik, e-mailben elküldik, vagy megadják a weboldalak elérhetőségét, ahol a szükséges anyagok megtalálhatók. Gyakran kérnek YouTube videók megtekintését is.

Ezért lényeges, hogy olyan használt laptopot válasszunk, amely elegendő tárhellyel rendelkezik a dokumentumok mentéséhez. Nem szerencsés a munkahelyi laptopot tanulásra használni.

Az sem ideális megoldás hosszú távon, hogy a család egyetlen laptopját használjuk a tanulásra, mivel előfordulhat, hogy párunknak vagy gyermekünknek is szüksége van az eszközre ugyanabban az időben.

Összefoglalva tehát: a legjobb megoldás külön laptopot beszerezni erre a célra. Nem szükséges, hogy a legdrágább legyen, egy használt laptop is tökéletesen megfelel a tanulási igényeknek.

 

Milyen használt laptop modellt válassz?

Böngészd át a használt laptop kínálatunkat, és válaszd ki az igényeidnek leginkább megfelelő eszközt! A választás függ attól, milyen területet tanulsz, milyen platformokat használsz, és mennyi dokumentumot fogsz kezelni.

Természetesen, ha grafikai kurzusra jelentkeztél, komolyabb gépre lesz szükséged. Ha pedig egy személyiségfejlesztő tanfolyamot végzel, ahol gyakran van meditáció, érdemes fülhallgatót beszerezned – figyelj a megfelelő csatlakozókra is.

Fontos szempont lehet a laptop mérete is. Ha néha be kell menned konzultációra vagy gyakorlatra, és magaddal viszed a laptopot, nem jó, ha az túl nagy vagy nehéz.

 

Kérés esetén gpeinket Windows 11 operációs rendszerrel kínáljuk, és kérésre Microsoft Office-t is telepíthetünk rá kedvező áron. Ha további tanácsokra van szükséged, keress bennünket bátran!