Milyen Gamer PC-t válasszak?

Szenvedélyes gamer vagy, de a jelenlegi számítógéped egyre nehezebben kezeli a legújabb lövöldözős játékokat? Itt az ideje, hogy beruházz egy gamer PC-re, hogy az esti multiplayer játékok a grafikai beállítások állítgatása helyett valódi kikapcsolódást nyújtsanak.

Tudjuk, hogy egy igazi gamer PC nem olcsó befektetés, hiszen a legfrissebb játékok általában a legmodernebb hardvert igénylik. Természetesen szeretnéd elkerülni a jelentős kiadásokat és a cserével járó kellemetlenségeket.

Ha szeretnéd lecserélni a régi gépedet, alapvetően három lehetőség közül választhatsz: építhetsz magadnak egyet, vásárolhatsz egy előre összeállított gamer PC-t egy szaküzletből, vagy kockázatot vállalva, vehetsz egy használt gépet.

Ezen kívül van még egy megoldás, amivel két legyet üthetsz egy csapásra. Olvass tovább, és megtudd, mi az!

Egyedi gamer PC építése
Ha rendelkezel a megfelelő szakértelemmel, akár saját magad is összerakhatsz egy gamer PC-t. Olyan számítógépet alkothatsz, amely minden mai játék követelményének megfelel, azonban ez általában sok pénzbe kerül, ezért sokan inkább saját kezükbe veszik a dolgot. Egyedi gamer gép minden hardcore játékos szívét megdobogtatja.

Az egymással kompatibilis hardverek kiválasztása és a PC összeszerelése nagy szaktudást és körültekintést igényel, különben könnyen előfordulhat, hogy a gép teljesítménye nem fogja visszaadni a belefektetett időt és energiát.

Ha jól értesz a számítógép-szereléshez, és a csúcs teljesítményre vágysz, esetleg 4K felbontásban, 144 fps-sel szeretnéd játszani a legmenőbb játékokat, akkor az egyedi gépek jelentik a legjobb megoldást számodra. Ráadásul így szabadon válogathatsz a dizájnos számítógépházak között is.

Új, gyári gamer PC
A legtöbben nem rendelkeznek elegendő szakértelemmel ahhoz, hogy saját gamer gépet építsenek. Számukra a szaküzletek és webáruházak széles választékban kínálnak előre összeállított gamer PC-ket, általában magasabb áron.

Ezek a gépek optimális konfigurációval rendelkeznek, és jól teljesítenek. Szinte minden nagyobb gyártó rendelkezik saját gamer termékcsaládjával, mint például a Lenovo Legion vagy az Acer Predator. Az előre összeszerelt gamer PC kényelmes választás azok számára, akik nem akarnak egyedi gépbe fektetni. Az egyetlen hátrány talán a magasabb ár.

A gyártók nemcsak a hardveres konfigurációra, hanem a dizájnra is nagy figyelmet fordítanak, így igazi szemet gyönyörködtető termékeket találhatunk, amelyek akár lakásdekorációként is megállják a helyüket.

Használt gamer gépek
A harmadik lehetőség, hogy használt gamer gépet vásárolsz. Ehhez elég körülnézni az apróhirdetések között, vagy az erre szakosodott fórumokon, ahol sok lehetőség közül válogathatsz, általában kedvező áron.

A használt termékek legnagyobb előnye az alacsony ár, de a hátrányuk, hogy garanciát általában csak ritkán kínálnak. Ha ezt a lehetőséget választod, érdemes óvatosnak lenni, mert könnyen belefuthatsz silány minőségű vagy éppen lestrapált termékekbe.

Garanciális használt (felújított) gamer PC
A játékosok körében a használt, felújított hardverek iránti bizalom egyre nő. Boltunkban található gamer PC-k alaposan tesztelt darabok, melyek felújított és új alkatrészekből készülnek, és 2 év garanciával értékesítjük őket.

Ha attól félsz, hogy a felújított gépek nem néznek ki jól, el kell oszlatnunk a kételyeidet. A benne található alkatrészek valóban felújítottak, de új házakkal is kínáljuk őket. Így ha a külcsín is fontos számodra, nem kell lemondanod róla.

A felújított gépekben általában Nvidia GeForce (GT, GTX, RTX) videókártyák találhatók, de természetesen akadnak olyan modellek is, amelyek Radeon videókártyát (RX Vega, RX470) használnak.