A DATIVUS angol-magyar óriásszótárról és fordítást segítő szoftverekről

ANGOL-MAGYAR/MAGYAR-ANGOL
ÓRIÁSSZÓTÁR ÉS
FORDÍTÁST SEGÍTŐ
SZOFTVEREK

Fordítást segítő szoftvereink 21. századi technológiával döntik le a nyelvi korlátokat.

Az alábbi modulok többféle össze-állításban is megvásárolhatóak:

 • ÓRIÁSSZÓTÁR (szakszótárakkal bővítve, 890.000 szótári elemmel)
   
 • FORDÍTÓPROGRAM (komplett szövegek kétirányú fordítása)
   
 • KLIKK GYORSSZÓTÁR ÉS GYORS-FORDÍTÓ (fordítás és szótárazás gépelés nélkül, egyetlen kattintással)
   
 • WEBLAPFORDÍTÓ (weboldalak fordítása a böngészőben)
   
 • MICROSOFT WORD ESZKÖZTÁR (Word dokumentumok fordítása a szövegszerkesztőben)
   
 • FORDÍTÁSI MEMÓRIA (fordítások eltárolása az adatbázisba)
  Az angolban rengeteg olyan kifejezést használnak, amelyek a szavak konkrét jelentése alapján nem lefordíthatók. A fordítási memória alkalmazása akkor jön jól, amikor egy olyan mondattal találkozik, amit régebben már lefordított. Ez esetben a program felismeri a mondatot és felkínálja az Ön által előzőleg alkalmazott fordítást.

 

   

 

A NYELV TÖBBÉ NEM AKADÁLY!

Az utóbbi évtizedekben a számítógépek folyamatos térnyerését követhettük nyomon az élet valamennyi területén, ez alól most már az angol nyelv használata sem jelent kivételt. A 10. jubileumát ünneplő Dativus Translator Kft. olyan hat modult tartalmazó szoftverrel állt elő, mely nyelvtudástól függetlenül megkönnyíti az idegen nyelven való kommunikáció bármely formáját.

A program összes modulja két irányban működik, azaz angolról magyarra és magyarról angolra is lehetővé válik a fordítás. Nem csak az angolul kevésbé beszélők, hanem a profi nyelvhasználók számára is hasznos eszköz.

A szoftvercsomag szótára egyike a Magyarországon található legnagyobbaknak, közel egymillió szavával és gazdag szakszókincsével (például 40 ezer közgazdasági, 80 ezer műszaki, 60 ezer informatikai-matematikai, 130 ezer orvos-biológiai szó és kifejezés). A szótár nemcsak hagyományos felülettel rendelkezik, hanem a KLIKK gyors-szótárazó funkcióval egyetlen kattintással szinte bármilyen dokumentumban elérhető, így segítségével úgy tudunk szavakat illetve komplett mondatokat fordítani, hogy nem hagyjuk el az éppen olvasott szöveg ablakát.

A fordítóprogram, weblapfordító és Microsoft Word-eszköztár segítségével angolról magyarra és magyarról angolra fordíthatunk le dokumentumokat. Főleg az angolul kevésbé beszélők számára ideális, hiszen ezen funkciók segítségével bármilyen terjedelmű szöveg értelmét egy kattintásra megtudhatják. A gépi fordítás minősége természetesen nem 100%-os, de a program számos olyan egyedülálló funkciót kínál, mellyel közelebb juthatunk az eredeti szöveg értelméhez.

További, nem lebecsülendő előnye a programnak, hogy a fordítási memória funkció segítségével a felhasználó eltárolhatja a számára fontos fordításokat, így amennyiben azok a későbbi fordítások során újból előkerülnek, a szoftver a felhasználó által eltárolt változatot kínálja fel. Kiválóan alkalmas szerződések, levelezések, foglalások, sablonszövegek tárolására. Ezzel a modullal egy olyan szolgáltatás válik elérhetővé, amit eddig csak azok élvezhettek, akik hajlandóak voltak többszázezer forintot költeni a piacon elérhető hasonló termékekre.

Összefoglalva tehát, a Dativus Professional nem csodaszer, de használatával a nyelv többé nem akadály!
 
További információkat a http://www.dativus.hu weboldalon talál.

 

Óriásszótár

 

 

Fordítóprogram

 

Weblapfordító


 

KLIKK gyorsszótár és gyorsfordító

 
 

A Dativus szótárkait és fordítást segítő szoftvereit a LAPPA Computernél is megvásárolhatja!

Termék neve Kiskereskedelmi ár
(nettó)
Kiskereskedelmi ár
(bruttó)
Dativus KLiKK 8 366 Ft 10 458 Ft
Dativus Óriásszótár 19 152 Ft 23 940 Ft
Dativus Standard 21 672 Ft 27 090 Ft
Dativus Professional 41 112 Ft 51 390 Ft

 

Több felhasználó részére hálózatos verziót is kínálunk. (5-500 felhasználóig)

Érdeklődjön a LAPPA Computernél!

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Share This