Windows 7 – Hamarosan vége!

A minap tárgyaltam egy partnerünkkel. Áttekintettük a számítógép vásárlási terveit erre az évre.

Az idén négy számítógép vásárlását tervezik a meglévő 7 mellé. További három gépen tervbe van a Windows XP lecserélése Windows 7-re.

Hát igen, egyre rizikósabb a Windows XP-k üzemeltetése. A közel jövőben sok problémára számíthatnak, akik még ragaszkodnak hozzá. A Microsoft már nem fordít elegendő figyelmet a Windows XP frissítésére. Nemsoká pedig végleg leállítja annak alap szintű támogatását is. Ezt pedig egy megfontolt cégvezető nem várja meg.

Megkérdeztem, hogy látta-e már a Windows 8-at? Azt válaszolta, hogy nem.
Javasoltam, hogy fáradjon be hozzánk és nézze meg, mit kínál Windows 8 néven a Microsoft.

 

A legtöbb, megfontoltan vásárló cég csak olyan operációs rendszert enged a céges hálózatba, amely már eléggé kiforrott ahhoz, hogy kinőttnek tekinthessük a gyerekbetegségeit.

Egy új operációs rendszer megszokása időt, energiát igényel a dolgozóktól, ami a cégnek kiesett munkaidőt és gyakran egyéb kellemetlenségeket jelent.

A Windows 7 és a Windows XP közti változások egészen könnyen megszokhatók voltak. Nem okoztak különösebb problémát.

A Windows 8 esetében azonban nagyobb változásokra kell számítani. Ezek megszokása valóban több betanulási időt követelnek.

Már néhány hónapja megjelent a Windows 8!

Egy új operációs rendszer megjelenése után a Microsoft csak néhány hónapig szokta fenntartani az előző verzió, esetünkben a Windows 7 forgalmazását.

Mára a Windows 7 elfogadottá és kedveltté vált vállalati környezetben is, amin egy kicsit sem csodálkozunk. Jó, kiforrott operációs rendszer.

A Windows 8-ról eddig hallottak, olvasottak, tapasztaltak azt mutatják, hogy még bőven van mit dolgoznia azon a Microsoftnak. Úgy is fogalmazhatok, hogy még nincs teljesen kész.

Ez a kisebbik probléma, mert ez csak idő kérdése.

Nagyobb gondot abban látom, hogy a vevők nagy része utálni fogja a Windows 8 felhasználói felületét.

Legalább annyit kellene módosítani, hogy akik érintőképernyő nélkül használják, azoknak ne kelljen teljesen más, egérrel kezelve kicsit zavaró felületet megszokniuk. Ha visszakapcsolhatnák a Windows 7-ben megszokott felületet, az nagy segítséget jelentene.

Erre persze nincs nagy az esély. A Microsoft a csempés felület erőltetésével a Windows-os mobiltelefonok piacán elért pozícióját is javítani akarja.

Nagyobb baj, hogy nem csak a csempékkel van gond. Más zavaró nyűgjei is vannak a Windows 8-nak.

Én azonban most nem erről szeretnék írni, hanem arra kívánom felhívni a vásárlók figyelmét, hogy aki néhány hónapon belül tervezi egy új számítógép és/vagy operációs rendszer vásárlását, annak érdemes előre hoznia a szoftvervásárlást!

Akár heteken belül eltűnhetnek a Windows 7-es csomagok az üzletek polcairól.

Akkor pedig már csak a Windows 8 marad.

Windows 7-el bőven tervezhetünk még egy PC-nyi életciklust. Nem lesz ok 2-5 éven belül lecserélni a Windows 7-ket.

Szóval, jól gondold meg, ne hogy lemaradj a Windows 7-ről!

Javaslom, hogy hozd előre a Windows 7 vásárlását, amíg még kapható!

Persze egzakt hírt még nem kaptunk a Microsofttól, hogy pontosan mikor áll le a Windows 7 forgalmazása. Az évek alatt megszokott menetrend szerint viszont az lassan várható.

Azért szólok most, mert amikor a Microsoft szólni fog, akkor pillanatok alatt el fognak fogyni a bolti készletek. Gyanítom, hogy akkor már napokon belül, esélyed sem lesz Windows 7-et vásárolni.

Jogtiszta OEM Windows 7 megvásárolható egy főalkatrésszel is.

Az lehet egy merevlemez, alaplap, processzor, vagy akár rendszer memória.

Nem kell hát feltétlenül a teljes idénre tervezett hardveres beruházást előre hozni.

Elég, ha egy merevlemezzel megveszed a Windows 7-et.

Share This