Segítség! Lefagy, újraindul, lassú a számítógépem!!!

Miért ne lenne az, amikor évek óta nem volt karbantartva?

Tele van porral, szösszel, ami miatt a komponensek hűtése elégtelen.

Elmaradtak az alábbi szoftveres karbantartások:

  • A böngésző cache-ek ürítése
  • A frissítési előzmények és a szükségtelen rendszer-visszaállítási pontok törlése
  • A tárolóeszközök állapot ellenőrzése
  • A merevlemezek töredezettség-mentesítése (defregmentálása)

Nincsenek telepítve a Windows frissítések

Több évesek a hardverkomponensek eszközmeghajtói

Senki nem ellenőrizte a Windows eseménynaplóit. Fogalma sincs arról, hogy van-e valamiféle rendszer szintű probléma, amit el kell hárítani.

Nem használ túlfeszültség védőt.

Nem is tudja, hogy a 230V-os elektromos hálózaton naponta több olyan túlfeszültség tüske is éri a számítógépét, amely hosszabb távon jelentősen csökkenti berendezése élettartamát. Azt gondolja, hogy csupán a vihartól kell megvédenie eszközeit. Azt hiszi, hogy a konnektorból történő kihúzással minden esetben meg tudja védeni a készülékeit. Ez azonban csak hiú ábránd.

Nem használ megfelelő védelmi szoftvert!

Azt gondolja, hogy egy vírusvédelmi szoftver elegendő, pedig a fenyegetések 60%-a ellen nem védenek a vírusvédelmi programok. A megfelelő védelem eléréséhez olyan komplex védelmi szoftver szükséges, amely a vírusokon kívül hatékony védelmet nyújt a férgek, a trójai programok, a root KIT-ek, az adware-ek, a hackertámadásokkal és még sok más fenyegetéssel szemben.

Néhány éve ezt még meg lehetett oldani néhány, egymástól függetlenül dolgozó védelmi szoftverrel (vírusvédelmi szoftver, tűzfal szoftver, adware eltávolító, féreg, trójai kereső), mára azonban megfordult a trend. A védelem e-féle útjai ma már járhatatlanok. Az utólagos eltávolítás helyett a fertőzés megelőzésére tevődött át a hangsúly.

Folyatathatom a sort azzal, hogy tele vannak a nem szakirányú cégek és magánemberek olyan megoldatlan, vagy rosszul megoldott informatikai problémákkal, amelyek egészen könnyen és jól, hatékonyan megoldhatók, ha szakszerű segítséget kapnak hozzá.

E-helyett rendszeresen halasztják a probléma megoldását, vagy saját kútfőből faragnak valamit, amivel a cég számára hasznos és eredményes megoldás nélkül, csak elkenik a problémát.

Ezzel a cikkel nem sötét felhők rajzolása volt a cél, sokkal inkább felrázni szeretném Önt.

 

Lehet ezt másként is.

A magyarországi cégek egy része már gondoskodott a szakszerű és rendszeres karbantartásról.

Sajnos egy részük csak azt hiszi, hogy megtette ezt. Megbízott vele valakit, de hiába panaszkodnak a kollégák, hogy nincs rendben a dolog. Könnyebb elhinni azt, hogy rendben teljesítik a megrendelt szolgáltatást, mint ellenőrizni, hogy a megbízott cég lelkiismeretesen, rendesen végzi-e a dolgát.

Néhány cégben valaki szép jattot kap azért, hogy megtartsák a munkáját elhanyagoló szerződött karbantartót.

De hol van a cég valódi érdeke? A hosszútávon használható, megbízható informatikai infrastruktúra?

Ébresztő magyar cégek!

A jövőtök a tét!

Nem lehet folyamatosan megfelelő eredményeket elérni egy olyan versenyben, ahol a konkurencia kiváló állapotban, megfelelő felkészültséggel áll a rajthoz, az Ön cége viszont felkészületlen, és tele van olyan belső kihívásokkal, amelyek alapvetően befolyásolhatják cége sikerességét.

Újabb, elhúzódó válság előtt állunk.

Csak azok fognak talpon maradni, akik képesek megerősíteni, stabilizálni a cégüket.

Ez pedig nem megy hatékony, megbízható informatika nélkül.

Ami pedig a magánembereket illeti, számukra az a tét, hogy meddig bírja a megvásárolt informatikai eszköz. Mikor jön el az a pillanat, amikor ismét nagyot kell költeni ahhoz, hogy működő eszközei legyenek.

 

A rendszeres karbantartással és a megfelelő védelem alkalmazásával kitolható az eszközök élettartama.

A megfelelően átgondolt vásárlással pedig elérheti, hogy egy eszköz ne 2, hanem mondjuk, 4-6 évig szolgálja Önt.

Üdvözlettel:

Vélemény, hozzászólás?

Share This