Hatékony komplex vírusvédelem Androidos és IOS mobiltelefonokra és tabletekre

Jelentősen megnőtt a mobiltelefonokat fenyegető támadások, fertőzések száma.

Sokan bele sem gondolnak abba, hogy milyen galibát okozna, ha holnaptól megsemmisülnének a telefonon tárolt névjegyeik, egyéb anyagaik?!!!

Egyik ügyfelem azt válaszolta, hogy ott van a szinkronizált változata a számítógépen (Outlook).

Igen ám, de az csupán a névjegyek, esetleg a határidőnapló és a teendők listája. Mi van a többi anyaggal? És mi lesz ezekkel az adatokkal, ha szinkronizáljuk a telefonon tárolt, megsérült adatokkal?

Azt gondolom, jobb félni, mint megijedni.

Természetesen, ahogy a számítógépet sem mindegy, hogy milyen szoftverrel próbálod megvédeni, a mobiltelefon védelmére sem mindegy, hogy mit használsz!

Egy cégvezető okos telefonján lassan annyi értékes információ található, hogy annak kiszivárgása, vagy sérülése komoly problémákat okozhat.

Arról nem is beszélve, hogy mi történik egy fertőzött mobiltelefonnal?

Ki és mennyiért fogja lementeni a fontos anyagokat, fertőtleníteni a telefont és a mentett fájlokat, majd telepíteni és visszatölteni mindent? És mennyi esélye van annak, hogy úgy fog elkészülni a telefonod telepített szoftverkészlete és azok beállításai, ahogy azt Te magad beállítottad és megszoktad? Mi van, ha a fertőzés miatt sérülnek a fájljaid?

Szóval, jobb megelőzni a bajt!

Erre szerintem legjobb választás, amit én is használok, a

Norton Mobile Security.

Sajnos nem tud magyarul, de nem kell komoly angoltudás a használatához.

norton0

Az első jó hírem az, hogy a megvásárolt szoftvert

több mobil eszközre is telepítheted!

Így megoldást jelent a mobiltelefonod és a táblaszámítógéped védelmére is.

norton-mobile-security

Telepítheted iPhone-ra, iPad-ra, és Androidos telefonokra, tabletekre egyaránt!

A vírusvédelmen és egyéb kártékony programok, fenyegetések elleni védelmen kívül

még az alábbi szolgáltatásokat nyújtja:

 • Biztonsági mentést készíthetsz a mobil eszközön tárolt névjegyekről a Norton Internetes biztonságos adattárába, így azok könnyen visszaállíthatók egy esetleges törlés, vagy az eszköz másikra cserélése esetén.
 • A Symantec Weboldalra bejelentkezve, távolról zárolhatod az elveszett, vagy ellopott mobil eszközödet (Lock Device)! (telefon, táblagép) Ezzel megakadályozhatod, hogy idegenek használhassák azt!
 • A zárolással egy időben szöveges üzenetet küldhetsz a mobil eszköz képernyőjére.
  Így üzenhetsz a megtalálónak, hogy miként juttathatja vissza hozzád a készüléket.
 • Távolról törölheted a mobil eszközön tárolt adatokat (Wipe). Ezzel bizalmas adataidat eltávolíthatod az eltulajdonított készülékről. (Az SD kártyáról is!) (Érdemes időnként adatmentést végezni a program segítségével, így a törölt névjegye a mentésből, akár egy másik készülékre is visszatölthetők.
  A többi anyag mentését a telefon gyári szoftverével végezheted el. Erre is legyen gondod időnként.
 • A szoftver képes felismerni és letiltani a csaló, adathalász Webhelyeket, amelyek célja a személyes adataid megszerzése.
 • Megfelelő beállítás esetén, a szoftver azonnal zárolja a telefont, ha eltávolítják a SIM kártyát. Így az nem használható más SIM kártyával.
 • Ha nem találod a telefonod, hangos riasztást küldhetsz rá a Norton Weboldaláról, vagy egy másik mobiltelefonról sms parancs alkalmazásával. (Akkor működik, ha a telefon csatlakoztatva van az Internethez! Android telefonokkal működik.)
 • A Norton Weboldalán rákérdezhetsz a telefon tartózkodási helyére. (Ez csak akkor működik, ha bekapcsolták a telefonban a GPS vevőt!)
  norton3
 • A Norton Weboldalán fényképet készíthetsz a telefon használójáról, ha „elveszett módba” kapcsoltad a telefont (Lock Device a Weboldalon)!
 • Segítségével kiszűrheted a kéretlen telefonhívásokat és szöveges üzeneteket! Azokat a telefonszámokat, amelyekről nem akarsz hívást fogadni, tiltó listára teheted! Az is beállítható, hogy csak az ismert (tárolt) számok hívhassanak, vagy küldhessenek üzenetet!
 • A szoftver automatikusan megvizsgálja az általad letöltött alkalmazásokat és frissítéseket!
 • A telefonba helyezés után, automatikusan átvizsgálja az SD kártyát!

A telefon zárolása, a helymeghatározás, a hangjelzés annak érdekében, hogy megtaláld, hová tetted, illetve a készüléken tárolt adatok törlése sms küldéssel is kezdeményezhető.

A helyzet-meghatározás a Weboldalon megjelenő térképen is megmutatja a mobil eszköz tartózkodási helyét. Sms parancs küldése esetén kapsz egy sms-t arra a telefonra, amelyről a kérést indítottad. Ez az sms tartalmazza a készülék helyzetének GPS koordinátáit.

norton1

Elég hozzá egy másik telefon és a Norton Passcode ismerete, amit a Norton Fiókodból kiolvastál.

A Backup csak a készülékről, vagy a Norton Weboldalról indítható.

A szoftverhez további értékes alkalmazásokat letölthetsz. Ilyen például a Norton Snap, amely egy biztonságos QR kódolvasó. Ez nem csk leolvassa a QR kódot, de az abban szereplő parancs végrehajtása előtt ellenőrzi annak biztonságát. Pl. biztonságos-e a fellapozni kívánt Weboldal.

norton-snap-logo

A QR kód alkalmazásával egyszerűbben aktiválhatod a szoftvered. Nem kell begépelned az aktiváló kártyán található hosszú termék kódot, elegendő leolvasnod a termék QR kódját.

A Norton Mobile Security-t megrendelheted a LAPPA Computertől.

Share This