A billentyűzet és az egér a betegség forrásai, ha csak…

Az egér, az egérpad és a billentyűzet kritikus felületek a személyes higiénia szempontjából.

Gondolj csak bele, mennyi mindenhez hozzányúlunk a kezünkkel. Kutyához, macskához, pénzhez, a tömegközlekedési eszközök fogódzkodóihoz, stb. A különféle helyekről összeszedett baktériumok végül mind az említett eszközökre kerülnek.

A hideg kiráz, amikor kosztól feketéllő billentyűzettel találkozom.

Pedig nem is olyan nehéz tisztán tartani ezeket a felületeket.

A titkos nyitja a rendszerességben keresendő.

Gondolj csak bele, ha évekig nem tisztítod a billentyűzeted, egész kártevő és mocsok tenyészet alakul ki rajta. Ezt a mocskot aztán meglehetősen nehéz eltávolítani. Főként az olyan nehezen hozzáférhető helyeken, mint a billentyűk oldala.

Ha viszont heti rendszerességgel végzed a billentyűzeted tisztítását, akkor olyan kis mennyiségű kosszal lesz dolgod, amely viszonylag könnyen eltávolítható.

A rendszeres tisztításhoz nekem jól bevált az AF ScreenCelene antisztatikus LCD monitortisztítója, amely finom, cseppekre porlasztva, egyenletes rétegben juttatja el a tisztítószert a felületre.

Ez aztán megfelelő törlő anyaggal könnyen eltávolítható. Tiszta, higiénikus felületet kapunk eredményül.

A billentyűk oldalainak, a billentyűközöknek a tisztítását legkönnyebben egy szűk V alakra metszett szivaccsal végezhetjük.

Ez képes letörölni a billentyűk oldallapjait. Tisztítás közben többször öblítsük és jól csavarjuk ki a szivacsdarabot. A tisztítóvízbe tegyél egy kis Domestost. Híg oldatot készíts, ha túl sűrű, nehéz lesz eltávolítani.

Makacs szennyeződés fellazításához kiválóan használható egy fogkefe. Lehet használt is, csak jól áztasd ki domestos-os vízben!

A tisztítás során ottmaradt nedvességet többször összehajtogatott törlőpapírral töröld le a felületről és a billentyűk közül.

 

A billentyűzet tisztítása a szülő feladata. Az irodai billentyűzet tisztása pedig a felhasználó dolga.

Biztos vagyok benne, hogy számos betegség kialakulását megelőzhetjük a billentyűzetek rendszeres tisztításával.

 

A tisztítás során ne használj erősen maró folyadékot. Bánj óvatosan a tisztítófolyadékkal. Azok a billentyűzet belsejébe jutva tönkre tehetik a billentyűzetet.

Ha nagyon koszos a billentyűzeted, akkor vegyél újat. Ha mégis a tisztítás mellet döntesz, akkor használj domesztos oldatot, vagy ajánlom az AF Maxi Clene felülettisztító habot, amely rendkívül jó kosz eltávolító.

Ne fújd közvetlenül a billentyűzetre!

A hab kis idő után megfolyik és az nem jó a billentyűzetnek.

Műanyag tányérra fújj egy keveset  és a szivacs darabkával vékony rétegben kend a tisztítandó felületre!

Várj 30-50 másodprecet és töröld le a billentyűzetről. Ha kell, ismételd meg a műveletet!

 

A kávé, a tea és a különféle üdítők, ivólevek a billentyűzet első számú ellenségei. Úgy helyezd el őket, hogy felborulás esetén se veszélyeztessék az egeret és a billentyűzetet!

 

Ha nagyon szorgalmas tisztogató vagy, akkor a por és a szöszök eltávolítására remekül használhatod a Cyber Clean tisztító géljét.

Ez azonban nem alkalmas odaragadt, makacs szennyeződések eltávolítására.

Üdvözlettel:
 

Share This